Ugrás a tartalomra

Sváb főzőverseny a kápolnánál

2023. szeptember 29. péntek
Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Budatétényi Polgári Kör szervezésében a hagyományos sváb ételek megalkotására kiírt főzőversenyt a Szent Mihály-kápolna mögötti füves területen. Az eseményen részt vett Szepesfalvy Anna alpolgármester.
Sváb főzőverseny a kápolnánál

Tóth Melinda, a Budatétényi Polgári Kör elnöke elmondta: a verseny célja, hogy felelevenítsék a sváb hagyományokat, és ne hagyják feledésbe merülni a családi recepteket.

A versenyen 9 csapat indult, hagyományos és újragondolt sváb ételeket is bemutattak a zsűrinek. A zenét a Südofen Blaskapelle Zenekar szolgáltatta, valamint az Edelweiss kórus énekelt. 

A Budatétényi Polgári Kör által minden évben megrendezett Szent Mihály-napok keretében zajló főzőversenyre már dél körül érkeztek a versenyzők, bár sajnos esős volt az időjárás. A versenyen lapzártánk után hirdettek eredményt, de annyit sikerült megtudnunk, hogy a kínálatból természetesen idén sem maradtak ki a hagyományos sváb ételek, például a vaddisznópörkölt vagy a szarvaspörkölt zsemlegombóccal, illetve tócsnival, a csülök vagy a vadas.